Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Α.Σ ΚΟΙΛΑΔΑ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ, με έδρα στο χωριό ΦΡΑΝΤΖΗ το οποίο απέχει μόλις 3χλμ από τη πόλη της ΛΑΜΙΑΣ.

Μια ομάδα νέων και δραστήριων αγροτών το 2018 και με κεντρική ιδέα τη συνεργασία και την ανάπτυξη του προϊόντος μας ιδρύσαμε την ομάδα παραγωγών κερασιών του αγροτικού συνεταιρισμού Α.Σ ΚΟΙΛΑΔΑ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ, με έδρα στο χωριό ΦΡΑΝΤΖΗ το οποίο απέχει μόλις 3χλμ από τη πόλη της ΛΑΜΙΑΣ.  Είμαστε μια πιστοποιημένη ομάδα παραγωγών με κύριο καλλιεργητικό προϊόν το ΚΕΡΑΣΙ. Ιδρύσαμε το συνεταιρισμό με σκοπό την οργανωμένη παραγωγή αξιόπιστου προϊόντος τη προώθηση του και τη διάθεσή του στην αγορά με γνώμονα πάντα τη ποιότητα τη φρεσκάδα που αναζητεί ο τελικός καταναλωτής.

Τα κτήματα μας βρίσκονται στους πρόποδες του ιστορικού βουνού της Οίτης και εκτείνονται στη κοιλάδα του Σπερχειού ποταμού περιτριγυρίζοντας τρία ιστορικά χωριά το Φραντζή το Kωσταλέξι καθώς και τον ιστορικό Γοργοπόταμο από τα οποία προέρχονται και οι παραγωγοί μας .

Διαθέτουμε επιλεγμένες πρώιμες και όψιμες ποικιλίες κερασιού και η περίοδος συγκομιδής μας είναι τέλη Απριλίου με τέλη Μαΐου. Ξεκινάμε τη συγκομιδή του κερασιού με ποικιλίες early bigi, early lorry, burlat και sweet early. Συνεχίζουμε με ποικιλίες όπως early stargrace star, tsolakaiika, sambrinablack starlapin.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΖΙΑΚΑΣ